Tiltechnieken en wetenschap

Tiltechnieken, wetenschappers roepen in het verlengde van hun onderzoek naar de hurk- of squat technieken vaak dat het niet uit maakt hoe je tilt.

Lees in deze link1,  link 2 en link 3 over de huidige hardnekkige onjuiste “til”opvattingen van paramedici, artsen en  specialisten.

STEP was het hier mee oneens en liet de GewichtHeffersTechnieken in 2009 onderzoeken aan de VU te Amsterdam. Meer over dit onderzoek kunt u zien in de film hieronder.

Een uitgebreid verslag van het VU onderzoek

Het onderzoek vond plaats aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het onderzoek werd gedaan door Dr. Idsart Kingma en Dr. Gert Faber en stond onder leiding van Prof J. H. van Dieën. Een uitgebreid verslag van dit onderzoek leest u met de link STEP onderzoek VU amsterdam Tillen Ja en Nee.

Wetenschap en tillen, veilig ruggebruik in het algemeen, internationale wetenschappelijke steun voor de STEP visie

Stuart McGill is professor in de biomechanica aan de universiteit van Waterloo in Canada. Hij ondersteunt met basiswetenschappelijk onderzoek al de drie GewichtHeffersTechnieken en dat niet alleen bij tillen, maar bij veilig ruggebruik in het algemeen. Hij stelt dat preventie van rugklachten en snel herstel bij rugklachten alléén met veilig ruggebruik met GewichtHeffersTechnieken is te realiseren. Meer daarover lees u met de link McGill basisinformatie en de link Passages uit publicaties McGill

Sedqwick en Gormley in Australië en Nieuw Zeeland ondersteunen de GewichtHeffersTechnieken met een aantal praktijkonderzoeken door 17 instituten  en honderden (para)medici. Meer daarover lees u met de link Safe lifting door Sedgwick en Gormley en de link naar een publicatie in Ergonomics Sedgwick en Gormley in ergonomics.

Suni uit Finland publiceerde in 2006 en 2013 over de waarde van GewichtHeffersTechnieken bij de primaire en secundaire preventie van rugklachten. Meer daarover lees u met de link Publicaties Suni over GHT in Spine

Bij het aanleren van tiltechnieken gebruikt STEP Nederland de meest professionele en in eigen beheer ontwikkelde hulpmiddelen.

Een foto uit het onderzoek naar de voordelen van veilige tiltechnieken met GHT aan de VU te Amsterdam.

tiltechnieken, wetenschap en tillen

tiltechnieken, veilig en praktisch ruggebruik

Direct advies nodig?

Telefoon nr: 074 250 28 28
E-mail: b.bruggeman@step.nl
Of vul het contact formulier in.

STEP Groepsgewijze Preventie Cursussen voor bedrijven en instellingen

Lees meer over de veilige tiltechnieken en Preventie cursussen van STEP Nederland met de link groepsgewijze preventie cursussen voor bedrijven.

STEP Individuele Snel Herstel Cursussen
voor particulieren, bedrijven en instellingen

Vaak wordt de rol van therapie en therapeut overschat en de eigen rol bij herstel en preventie onderschat. STEP maakt u duidelijk dat dit andersom moet zijn.

Step voorlichtingen en cursussen

Bij alle  rugklachten, nekklachten, blessures en RSI geeft STEP Snel Herstel cursussen. Met STEP beschermende hulpmiddelen, scholing in veilig tiltechnieken en meer ZelfZorgInstructies leert u men het herstel optimaal te beschermen. Zo realiseert men een Snel Herstel en voorkomt men herhalingen van klachten.

Meer info over veilige tiltechnieken en Snel Herstel cursussen  vindt u met de link: STEP Snel Herstel Cursussen 

DIRECT ADVIES NODIG? MAIL ONS.